Τι διαβάζει αυτή την περίοδο... η Ευαγγελία Παπανίκου

Το βιβλίο που με …ξανακάλεσε μόνο του αυτή την περίοδο, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα, είναι το ιδιαίτερα ευφυές «Μέχρι την τελευταία του ανάσα» του Γιώργου Δάμτσιου (Εκδόσεις Momentum).

Ο τρόπος με τον οποίο η γρήγορη με πολλές ανατροπές πλοκή της ιστορίας αναδεικνύει κοινωνικά προβλήματα και διαπραγματεύεται βαθύτερα νοήματα είναι εξαιρετικά ευρηματικός. Οι συνειρμοί που δημιουργούνται σε καθηλώνουν ολοκληρωτικά καθώς αναζητάς απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα και ηθικά διλήμματα, ταυτίζοντας τον εαυτό σου με τον ήρωα.

Η τραγική ειρωνεία της καθημερινής ζωής με τις μεταφυσικές συμπτώσεις της, τα φαινομενικά τυχαία γεγονότα της και τα μυστήριά της σε συνδυασμό με την αφοπλιστική ειλικρίνεια αποτελούν μόνο μερικά στοιχεία που δε σου επιτρέπουν να το αφήσεις από τα χέρια σου. Προειδοποίηση: το ατελείωτο σαρκαστικό του χιούμορ μπορεί να προκαλέσει τρομερούς προβληματισμούς για όλα τα στερεότυπα της ζωής μας (κυρίως αυτά που νομίζουμε ότι ΔΕΝ έχουμε...).

Σας προκαλώ να το διαβάσετε μόνο μια φορά! 

 

Η Ευαγγελία Παπανίκου ζει στην απροσδιόριστη περιοχή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, εκεί που σμίγουν τα μυθικά Πιέρια με το Βέρμιο κι όπου ο Αλιάκμονας σχηματίζει μαιάνδρους ανάμεσά τους.  Παρατηρεί άστρα, σύννεφα, τριαντάφυλλα και γλυκά άγρια μάτια. Διαβάζει και γράφει παραμύθια για μικρούς μεγάλους και μεγάλους μικρούς.

Το βιβλίο «Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες» βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο, στο διαγωνισμό λογοτεχνίας της International Art Society & Academy, “Interartia – International Festival” (2014), στην κατηγορία παιδικό παραμύθι και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.