Βook Review: Στη παγίδα του νερού - Πόλα Χόκινς

Την περιπέτεια πέρυσι του «κοριτσιού στο τρένο» δεν τη διάβασα, παρά τη τεράστια επιτυχία του βιβλίου, και δε μπόρεσα να δω ούτε τη κινηματογραφική μεταφορά αν και θα το ήθελα πολύ.

Οπότε ο κλήρος έπεσε στην «Παγίδα του νερού» για να γνωρίσω την Πόλα Χόκινς και να δω τι είναι αυτό που έχει μαγνητίσει στη γραφή της.Δε ξέρω ακόμη αν το βρήκα, σίγουρα όμως πέρασα πολύ καλά.

Η Νελ Άμποτ, λίγες μέρες πριν πεθάνει τηλεφωνεί στην αδερφή της Τζουλς,εκείνη όμως δε σηκώνει το τηλέφωνο. Τώρα,η Νελ είναι νεκρή και η Τζουλς επιστρέφει στο μέρος που πίστευε ότι δε θα επέστρεφε ποτέ για να φροντίσει την ανιψιά της αλλά και για να ξεκαθαρίσει τα αίτια θανάτου της αδερφής της. Γιατί πιστεύει ότι η Νελ δεν πήδηξε από τον γκρεμό. Κανείς άλλος όμως το πιστεύει;

Καθώς δε γνώριζα από πριν το ύφος στη γραφή της Χόκινς, μου άρεσε που εναλλάσσονταν τα πρόσωπα δίνοντας το καθένα τη δική του οπτική και τη δική του άποψη για τα γεγονότα και τα αίτια τους, ταυτόχρονα όμως κατορθώνει, πηγαίνοντας από τον έναν στον άλλο, να αλλάζει συνεχώς ύφος και μορφή στην αφήγηση, έτσι ώστε να ταιριάζει στο προφίλ του κάθε χαρακτήρα. Αυτό είναι το βασικότερο προτέρημα της ιστορίας που με κέρδισε και που μου κράτησε το ενδιαφέρον για να δω τί τελικά θα γίνει.

Από θέμα γραφής και ατμόσφαιρας δεν έχω να πω κάτι αρνητικό, μια χαρά πέρασα με το βιβλίο, ίσως να ήθελα κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω για τη ζωή ορισμένων προσώπων,ακόμη κι έτσι όμως δεν είναι τεράστιο μειονέκτημα, είχε γρήγορες, κινηματογραφικές σκηνές,και μια διάσπαρτη αγωνία για τη συνέχεια σε όλο το βιβλίο. Αν η συγγραφέας συνεχίσει έτσι, νομίζω ότι θα βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο.

 

Καλή ανάγνωση,

Μαρία Ανδρικοπούλου